تعویض مفصل زانو از جمله جراحی های شایعی است که در اغلب بیماران با تسکین درد و بهبود دامنه حرکتی مفاصل می شود.عفونت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو، یکی از عوارض نادر است، اما گاهی به دلایل مختلفی مانند عدم رعایت دستورالعمل های پزشک یا ورود عفونت از طریق خون، رخ دهد. مفاصل مصنوعی زانو به طور قابل توجهی کیفیت زندگی بیماران را بهبود می بخشد، اما نارسایی و عفونت پروتز می تواند منجر به مشکلات جدی شود.
اما آیا عفونت پروتز زانو قابل درمان است؟
آیا آنتی بیوتیک برای عفونت مفصل مصنوعی موثر است؟
جراحان تعویض کامل و جزئی مفصل را برای جایگزینی قسمت های آسیب دیده یا بیمار مفصل انجام می دهند. آسیب ممکن است ناشی از ضربه (به عنوان مثال تصادفات وسایل نقلیه موتوری یا سقوط) یا فرسودگی مفصل به علت آرتریت یا سایر بیماری های مفصلی باشد
عفونت های ناشی از ایمپلنت و برش، علائم و نشانه هایی مشابه عفونت های دیگر را دارند. آنها همچنین با محل مفصل آسیب دیده مرتبط هستند.
این نشانه ها عبارتند از:
♦ افزایش قرمزی در اطراف برش
♦ افزایش درد در اطراف برش
♦ تب
♦ خستگی
♦ خروج چرک یا مایع دیگر از محل برش
♦ گرمتر بودن پوست اطراف برش نسبت به حالت معمول
در صورت بروز عفونت در داخل مفصل، احتمالاً درد مفصل و همچنین برخی از علائم فوق تشدید می یابد. عفونت های مربوط به برش معمولاً طی چند روز پس از جراحی و ضمن بهبود پوست رخ می دهند. در عین حال، عفونت های مفصلی می توانند چند روز تا چند سال بعد رخ دهند. بیان هرگونه افزایش درد در مفصل مصنوعی، به ویژه هرگونه علائم عفونت امری مهم است.
پزشک برای کاهش احتمال عفونت اقداماتی را حین جراحی تعویض مفصل زانو انجام خواهد داد. شما می توانید برای جلوگیری از ورود باکتری ها به بدن کارهایی را قبل و بعد از عمل انجام دهید.
شما می توانید ریسک عفونت تعویض مفصل زانو را کم کنید. در زمان برنامه ریزی جراحی با جراح خود در مورد روشهای پیشگیری از عفونت و آنچه می توانید برای کاهش خطر انجام دهید صحبت کنید. پزشک ممکن است راه های زیر را پیشنهاد دهد:
⇐ آزمایش قبل از عمل جهت وجود باکتری در مجاری بینی توسط سواب بینی
⇐ شستشوی پوست پیش از عمل، با صابون مخصوص در خانه
⇐ ترک سیگار چندماه قبل از جراحی
⇐ کنترل قندخون در بیماران دیابتی
⇐ تجویز آنتی بیوتیک در اتاق عمل و حداقل ۲۴ ساعت پس از عمل
⇐ تجویز آنتی بیوتیک های پیشگیرانه (پروفیلاکتیک) پیش از انجام هرگونه روشی که می تواند شما را در معرض خطر عفونت قرار دهد. جراحی دندان یا سایر روش های جراحی از جمله مثال هایی هستند که می توان به آن ها اشاره کرد
در صورت مشاهده قرمزی و ترشح در اطراف برش جراحی، ممکن است احتمال وجود عفونت از سوی پزشک مطرح شود. آنها ممکن است آزمایشاتی را برای تعیین عفونت یا شناسایی نوع باکتری عامل تجویز کنند. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
در صورت مشاهده قرمزی و ترشح در اطراف برش جراحی، ممکن است بهتر است با پزشک جراح خود مشورت کرده و در صورت صلاحدید پزشک ارتوپد، برای معاینه بدون نگرانی به مطب مراجعه کنید، چون بیشتر این درد ها طبیعی بوده و شاید نیاز با مصرف داروهای ساده برطرف شود
اولین مرحله درمان عفونت مفصل مصنوعی، تجویز آنتی بیوتیک های داخل وریدی ( با تشخیص و نظر متخصص ارتوپدی) است. گاهی اوقات عفونت تعویض مفصل زانو، برای پاسخ دهی به آنتی بیوتیک ها بسیار عمقی است. برخی موارد از عفونت های مفصلی را می توان بدون جراحی درمان کرد. اگر عفونت تنها پوست و بافت اطراف مفصل را تحت تاثیر قرار دهد، اما خود مفصل را درگیر نکند، می توان آنتی بیوتیک های خوراکی یا داخل وریدی تجویز کرد.
در صورت گسترش عفونت به مفصل، انجام جراحی الزامی است. دو روش جراحی برای درمان عفونت تعویض مفصل زانو وجود دارد:
1.دبریدمان
2.جراحی چند مرحله ای
© کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به دکتر حسین اکبری اقدم میباشد.